Brokolicové karbanátky recept
Brokolicové karbanátky upečte těm, kdo se obejdou bez masa. Přidejte pečené brambory a oblíbený dip. Báječný zeleninový oběd nebo večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 brokolice
- 50 ml smetany
- 50 ml mléka
- 1 vejce
- 35 g ovesných vloček
- 1 lžíce nasekané bazalky
- špetka majoránky
- mořská sůl
- olivový olej
- máslo (nemusí být)
- jemná strouhanka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Smetanu a mléko smícháme v misce, přidáme vločky a necháme je chvíli stát. Z brokolice odstraníme velké košťály a uvaříme ji v osolené vodě doměkka.
Okapanou brokolici rozsekáme nadrobno, přidáme vejce, namočené vločky, bazalku a majoránku a vše osolíme. Směs důkladně promícháme, je-li příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.
Z hotové směsi vytvoříme karbanátky a každý obalíme ve strouhance. Na olejem vymazaný plech karbanátky naskládáme vedle sebe a v předehřáté troubě je upečeme dorůžova. Těsně před vytažením z trouby je můžeme ještě potřít máslem.
Kromě již uvedených příloh můžeme k brokolicovým karbanátkům uvařit třeba jemnou bramborovou kaši.