Brokolicové karbanátky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Brokolicové karbanátky upečte těm, kdo se obejdou bez masa. Přidejte pečené brambory a oblíbený dip. Báječný zeleninový oběd nebo večeře.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 brokolice
  • 50 ml smetany
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • 35 g ovesných vloček
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • špetka majoránky
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • máslo (nemusí být)
  • jemná strouhanka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Smetanu a mléko smícháme v misce, přidáme vločky a necháme je chvíli stát. Z brokolice odstraníme velké košťály a uvaříme ji v osolené vodě doměkka.

Okapanou brokolici rozsekáme nadrobno, přidáme vejce, namočené vločky, bazalku a majoránku a vše osolíme. Směs důkladně promícháme, je-li příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.

Z hotové směsi vytvoříme karbanátky a každý obalíme ve strouhance. Na olejem vymazaný plech karbanátky naskládáme vedle sebe a v předehřáté troubě je upečeme dorůžova. Těsně před vytažením z trouby je můžeme ještě potřít máslem.

Kromě již uvedených příloh můžeme k brokolicovým karbanátkům uvařit třeba jemnou bramborovou kaši.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brokolicové karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brokolicové karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brokolicové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brokolicové karbanátky


×