Listové těsto na slano - šneci recept
Listové těsto na slano - šneci, to je jeden z receptů na slané a rychlé pohoštění. Hodí se k vínu, k pivu, nebo třeba k dobrému čaji. Velmi dobře se ale hodí i jako předkrm pro slavnostní příležitosti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení listového těsta
- 100 g šunky
- jemný kečup
- pikantní směs koření - podle vlastní chuti
- 100g strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme na tenčí plát, potřeme ho kečupem a posypeme kořením, které jsme si zvolili. Pak těsto pokryjeme tenkými plátky šunky a nakonec ho posypeme strouhaným sýrem.
Listové těsto zavineme do rolády a tu necháme v ledničce trochu ztuhnout. Pak roládu nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Šneky pečeme v předehřáté troubě několik minut, až se těsto začne zbarvovat do hněda. Upečené kousky pak naskládáme na servírovací tác a můžeme je podávat.