Vepřový plátek s bylinkovými pečenými brambory recept
Vepřový plátek s bylinkovými pečenými brambory je rychlé, voňavé a chutné jídlo. Můžeme ho doplnit třeba čerstvými rajčaty nakrájenými na tenké plátky, nebo salátem z jiné čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřového masa
- 500 g brambor
- 4 lžíce olivového oleje
- 5 lžiček nasekaného oregana
- pažitka
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Vepřový plátek s bylinkovými pečenými brambory je rychlé, voňavé a chutné jídlo. Můžeme ho doplnit třeba čerstvými rajčaty nakrájenými na tenké plátky, nebo salátem z jiné čerstvé zeleniny. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na plech naskládáme dobře omyté a na tlustší plátky nakrájené brambory i se slupkou, které jsme předtím obalili ve směsi soli, pepře a olivového oleje.
V předehřáté troubě je pečeme asi 25 minut. Občas je promícháme nebo otočíme. Ve vyšší pánvi na troše oleje krátce osmahneme oregano. Vepřové maso nakrájíme na plátky, potřeme je olejem, osolíme, potřeme česnekem a opepříme. Vložíme do pánve a opékáme po obou stranách do měkka. Hotové brambory posypeme nasekanou pažitkou a jídlo hned podáváme.