Pórková polévka s bramborem recept
Pórková polévka s bramborem, podávaná s pečivem, nejlépe s čerstvým chlebem, je výbornou variantou svačinových polévek. Klidně může být ale součástí oběda nebo večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g brambor
- 3 pórky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín
- mletý černý pepř
- 2 lžíce másla
- majoránka
- sůl
- voda
Způsob přípravy
Ve vysokém hrnci osmažíme na másle pórek, nakrájený na kolečka. Přidáme utřený česnek a brambory nakrájené na kostičky.
Vše ještě opékáme asi 5 minut a pak zalijeme zeleninovým vývarem, připraveným z 1 kostky.
Do hrnce přidáme majoránku, kmín, pepř a sůl. Vaříme dokud brambory nezměknou. Pak ještě podle chuti dosolíme a můžeme podávat.