Sdílet:

Pštrosí vejce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pštrosí vejce je trochu zavádějící název pro jednu z variant na mleté maso. Zkuste a zjistíte, že je to varianta bezvadná.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g mletého masa (hovězí i vepřové)
  • 4 vejce
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 1 velká bílá cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • strouhanka
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mleté maso v míse smícháme s nadrobno nasekanou cibulí, petrželkou a směs podle chuti osolíme a opepříme.

Masovou směs rozdělíme na čtyři části a do každé zabalíme jedno natvrdo uvařené vejce. Připravené "pštrosí" vejce obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji ho zvolna osmažíme ze všech stran.

Hotové pštrosí vejce na talíři podélně rozkrojíme a podáváme třeba s bramborovou kaší politou máslem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pštrosí vejce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pštrosí vejce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pštrosí vejce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pštrosí vejce

Kde najít informace



×