Pštrosí vejce recept
Pštrosí vejce je trochu zavádějící název pro jednu z variant na mleté maso. Zkuste a zjistíte, že je to varianta bezvadná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mletého masa (hovězí i vepřové)
- 4 vejce
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- 1 velká bílá cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- strouhanka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mleté maso v míse smícháme s nadrobno nasekanou cibulí, petrželkou a směs podle chuti osolíme a opepříme.
Masovou směs rozdělíme na čtyři části a do každé zabalíme jedno natvrdo uvařené vejce. Připravené "pštrosí" vejce obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji ho zvolna osmažíme ze všech stran.
Hotové pštrosí vejce na talíři podélně rozkrojíme a podáváme třeba s bramborovou kaší politou máslem.