Ostružinová omáčka recept
Alena B.
Na létu je skvělé, že je všude dostatek ovoce. Meruňky, broskve i spousta bobulovin. Z ovoce se dají vyrobit také omáčky, které skvěle ozdobí a ochutí například puding nebo panna cottu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g čerstvých nebo mražených ostružin
- 50 g třtinového cukru
- 100 ml vody
- ½ lžičky vanilkové esence nebo ½ sáčku vanilkového cukru
Způsob přípravy
Do menšího hrnce nasypeme cukr a omyté ostružiny. Přilijeme vodu, promícháme a směs přivedeme k varu.
Omáčku provaříme asi pět až deset minut, dokud nebude ovoce měkké. Nakonec přimícháme vanilkovou esenci nebo vanilkový cukr a omáčku ještě chvíli prohřejeme.
Další recepty na Ostružinová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ostružinová
omáčka
.
Hledat podobné recepty na internetu jako Ostružinová omáčka