Houbová omáčka recept
Voňavá houbová omáčka potěší každého milovníka omáček.
(celý recept)
Ingredience receptu
- sůl
- černý pepř - mletý
- bujón
- 300 g houby - čerstvé/sušené
- olej - řepkový
- 200 ml smetana - na vaření
- 5 polévkových lžic mouka - hladká
- petrželka
- 1 ks kuchyňská cibule
Způsob přípravy
Na zahrádce si natrháme nebo koupíme v obchodě petrželku. Umyjeme a nůžkami na bylinky nastříháme. Nasbírané čerstvé houby nebo použijeme koupené či sušené zbavíme nečistot a rozkrájíme.
Vezmeme si hrnec. Zakápneme olejem. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Vysypeme do hrnce. Mícháme a osmahneme do růžova. Nasypeme houby a petrželku. Přilijeme vodu. Ochutíme bujónem a zamícháme.
Do misky si nandáme mouku a nalijeme smetanu. Metličkou rozmícháme. Přelijeme do hrnce. Lehce osolíme a okořeníme. Vaříme. A omáčka je připravena na podávání.