Kapustová polévka recept
Kapustová polévka je zdravá a s čerstvým pečivem klidně nahradí zimní večeři. Je sytá a krásně vás zahřeje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kapusta
- 1,5 l masového vývaru
- 1 pikantní klobása
- 1 bílá cibule
- 1 lžíce vepřového sádla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou klobásu a ještě chvilku restujeme. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme na tenké nudličky nakrájenou kapustu, utřený česnek a podle chuti okořeníme pepřem.
Polévku vaříme do změknutí kapusty, pak přidáme mouku rozšlehanou v troše vody a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.