Křenová omáčka recept
Křenová omáčka se hodí třeba k vařenému uzenému masu. Podáváme ji s houskovým knedlíkem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- 500 ml mléka
- 500 ml smetany
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 citron
- 45 g másla
- špetka soli
- špetka cukru
Způsob přípravy
Mléko a smetanu nalijeme do kastrolu a pomalu zahříváme. V troše mléka rozšleháme hladkou mouku a přidáme do kastrolu.. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme (4 až 6 minut). Podle potřeby přidáme mouku nebo mléko, aby hotová omáčka měla správnou hustotu.
Pak přidáme do omáčky na jemno nastrouhaný křen a máslo a už jen krátce povaříme. Nakonec ji dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle vlastní chuti.