Vepřová játra recept
Vepřová játra jsou výborná jako rychlá minutka, třeba k opečeným bramborám. Tento recept ale počítá s pikantní omáčkou, takže játra můžeme servírovat spíše s dušenou či vařenou rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g vepřových jater
- 1 stroužek česneku
- 3 střední cibule
- 30 g rajčatového protlaku
- mletý černý pepř
- sůl
- špetka chilli koření
- špetka kari
- 3 lžíce sojové omáčky
- hladká mouka
- vuda
Způsob přípravy
Játra důkladně očistíme a osušíme. Nakrájíme je na menší plátky, každý plátek lehce naklepeme a obalíme v hladké mouce.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm obalená játra společně se stroužkem česneku. Když jsou plátky jater opečené z obou stran, přidáme do pánve k masu nadrobno nakrájenou cibuli a odstraníme z ní česnek.
Cibuli krátce orestujeme a pak vše na pánvi zalijeme rajčatovým protlakem, který jsme rozmíchali v trošce studené vody. Opatrně maso s omáčkou promícháme a okořeníme chilli, kari, pepřem a sojovou omáčkou. Přivedeme omáčku k varu, pak snížíme teplotu a zvolna vše dusíme 35 až 45 minut.
Hotovová vepřová játra podáváme s rýží.