Těstoviny v omáčce z rajčat a papriky recept
Těstoviny v omáčce z rajčat a papriky doplněné strouhaným parmezánem připravíme velmi snadno a rychle. A přesto je to jídlo, které vám bude určitě chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 cherry rajčátek
- 1 červená paprika
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 jarní cibulka
- 200 g strouhaného sýra
- 2 lžíce nasekané zelené bazalky
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- kurkuma
- vývar nebo voda
- těstoviny (penne, makarony apod.)
Způsob přípravy
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, a na plátky nakrájená rajčata. Chvíli restujeme, přidáme sušený česnek, špetku soli, pepře a kurkumy, promícháme a mírně podlijeme vodou nebo vývarem.
Pak vše dusíme pod pokličkou, dokud paprika nezměkne a rajčátka se nerozvaří. Nakonec přidáme nasekanou bazalku, promícháme a už jen krátce prohřejeme. Podle chuti hotovou omáčku dokořeníme.
Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny. Uvařené nasypeme do omáčky, promícháme a na talíři nakonec posypeme strouhaným sýrem.