Lišky ve smetanové omáčce recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Na podzim zdobí lesní porosty zlaté hlavičky hub lišek, které jsou považované za delikatesu. K přípravě houbové, smetanové omáčky, lze kombinovat tento druh hub například s lošáky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g čerstvých lišek
  • 20 g másla
  • 2 cibule
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g smetany na vaření
  • 200 g zakysané smetany
  • 125 ml silného drůbežího vývaru
  • 1/2 lžičky koření kari
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Lišky očistíme a větší kusy nakrájíme na poloviny. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, houby a dusíme je 5 - 7 minut.

Směs poté zalijeme vývarem a ještě čtvrt hodiny povaříme.

Ve velkém hrnku nebo misce smícháme zakysanou smetanu se smetanou na vaření a přelijeme je na houby. Omáčku dochutíme solí, pepřem, kari kořením a podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lišky ve smetanové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lišky ve smetanové omáčce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lišky smetanové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lišky ve smetanové omáčce

Kde najít informace



×