Losos s bylinkovou omáčkou recept
Losos s bylinkovou omáčkou je zdravé, lehké a voňavé jídlo, které rychle připravíme. Můžeme ho podávat s vařenýmmi brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- filety z lososa
- 1 citron
- 2 lžíce hladké mouky
- 120 g másla
- 1 lžička kmínu
- 3-4 snítky petržele
- 100 ml mléka
- mletý černý pepř
- 250 ml smetany
- malý svazeček lístků bazalky
- sůl
Způsob přípravy
Losos s bylinkovou omáčkou je zdravé, lehké a voňavé jídlo, které rychle připravíme. Můžeme ho podávat s vařenýmmi brambory. Připravíme si základ pro bylinkovou omáčku. Petrželku a bazalku nasekáme nadrobno. Do trochy mléka nasypeme polovinu mouky, promícháme a dolijeme smetanu a zbytek mléka. Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a moukou.
Na rozpuštěném másle je dozlatova opečeme po obou stranách. Pak filety vyndáme z pánve a místo nich osmahneme na másle bylinky, pak přilijeme mléko se smetanou a krátce povaříme. Na talíři osmažené filety přelijeme bylinkovou omáčkou.