Vánoční rybí polévka recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Štědrovečerní menu se neobejde bez rybí polévky. Spolu s bramborovým salátem a smaženým kaprem na vánoční stůl prostě patří.

Ingredience receptu

  • rybí vnitřnosti (jikry, mlíčí)
  • 1 kapří hlava
  • 1,25 l vody
  • 4 lžíce kořenové zeleniny nakrájené na nudličky
  • 1 cibule
  • 1,5 lžíce polohrubé mouky
  • nasekaná zelená petrželka
  • 1,5 lžíce másla
  • celý černý pepř
  • muškátový oříšek
  • sůl


Způsob přípravy

Štědrovečerní menu se neobejde bez rybí polévky. Spolu s bramborovým salátem a smaženým kaprem na vánoční stůl prostě patří. Z kapří hlavy vyjmeme žábry a důkladně ji omyjeme. Pak vaříme v osolené vodě s cibulí asi hodinu. Mezitím na másle osmahneme kořenovou zeleninu, zalijeme trochou rybího vývaru, přidáme nakrájené rybí vnitřnosti a vše povaříme asi čtvrt hodiny.

Na másle připravíme z mouky světlou jíšku a povaříme ji v rybím vývaru. Vývar scedíme a přidáme k uvařené zelenině s rybími vnitřnostmi. Okořeníme muškátovým oříškem, můžeme přidat uvařené maso vybrané z rybí hlavy a nakonec posypeme zelenou petrželkou. K rybí polévce je zvykem podávat kousky osmažené veky (krutony).


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vánoční rybí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vánoční rybí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vánoční rybí polévka


×