Čokoládová pěna recept
Honí vás mlsná? Pak vyzkoušejte nadýchanou čokoládovou pěnu, protože tento dezert chutná přímo nebesky! Čokoládová pěna nebo také chocolate mousse je hotová za pár minut, a tak se s ní můžete blýsknout třeba před neohlášenou návštěvou. Že budou všichni olizovat lžičky je jasné, protože tahle hladká pěna je prostě báječná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g kvalitní hořké čokolády
- 330 ml mléka
- 1,5 lžíce moučkového cukru
Způsob přípravy
Čokoládu nalámeme na menší kousky, nasypeme ji do rendlíku, zalijeme mlékem, vmícháme cukr a na mírném plameni směs zahříváme a promícháváme tak dlouho, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.
Jakmile se čokoláda rozpustí, přelijeme ji do vychlazené misky, kterou posadíme na větší mísu naplněnou kostkami ledu.
Za pomoci ručního šlehače budeme směs prošlehávat tak dlouhou, dokud nevytvoří pěnu. Trvá to zpravidla něco kolem šesti minut. Konzistenci směsi je během šlehání třeba hlídat, aby nedošlo k jejímu přešlehání.
Nadýchanou pěnu rozdělíme do sklenic a podáváme.