Hovězí s houbovou omáčkou recept
Hovězí s houbovou omáčkou je vhodné pro každého, kdo musí držet dietu kvůli cukrovce. . Jako přílohu volíme rýži. Nemáme-li zrovna po ruce čerstvé houby, klidně použijeme sušené.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čerstvých hub
- 1 kg libového hovězího masa
- 2 brambory
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
V kastrole zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme na kostky nakrájené libové hovězí maso a zprudka ho ze všech stran osmažíme.
Maso podlijeme vodou, přidáme špetku soli a pepře a maso pod poličkou zvolna dusíme, až změkne. Občas ho podlijeme vodou je-li potřeba, a promícháme.
Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené houby a dusíme dalších 10 minut. Nakonec omáčku zahustíme podle potřeby na jemno nastrouhaným bramborem. Znovu povaříme až omáčka zhoustne, a dochutíme solí a pepřem.