Asijská kuřecí nudlová polévka recept
Asijská kuřecí nudlová polévka je zajímavá exotickou chutí koriandru s citronovou trávou a zázvorem. Její příprava je velmi jednoduchá a můžeme do ní přidat třeba i mrkev, hrášek, nebo i houby, podle chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 l kuřecího vývaru
- 2 šálky vody
- 400 g kuřecích prsou
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 2 oloupané stonky citronové trávy
- 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 chilli paprička nasekaná nadrobno
- 2 nakrájené zelené cibulky
- nudle, nebo jiné těstoviny
- olej
- sůl
Způsob přípravy
Asijská kuřecí nudlová polévka je zajímavá exotickou chutí koriandru s citronovou trávou a zázvorem. Její příprava je velmi jednoduchá a můžeme do ní přidat třeba i mrkev, hrášek, nebo i houby, podle chuti. Nejprve v hrnci zpěníme na oleji česnek, strouhaný zázvor a citronovou trávu. Po 3 minutách přilijeme vodu a kuřecí vývar a vše přivedeme k varu. Jakmile polévka začne vařit, přidáme do ní kuřecí maso nakrájené na malé kousky a nudle.
Vaříme asi 5 minut, pak by mělo být kuřecí maso hotové. Nyní polévku odstraníme z plotny a přidáme nasekaný čerstvý koriandr, limetkovou šťávu, nasekané zelené cibulky, chilli papričky a osolíme podle chuti. Necháme stát 5 minut. Po 5 minutách odstraníme stonky citronové trávy a polévka je připravena k podávání.