Linecké cukroví pro diabetiky recept
Linecké cukroví pro diabetiky je k nerozeznání od toho pravého. Stačí jen vyměnit pár ingrediencí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g umělého sladidla(např. aspartam)
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky
- 150 g změklého másla
- 1 citron
- DIA marmeláda
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse vypracujeme hladké těsto. Rozemleté sladidlo smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme změklé máslo, dva žloutky a postupně přidáváme i mouku.
Hotové těsto zabalíme do folie a necháme několik hodin v ledničce odpočinout. Po této době těsto na pomoučeném vále rozválíme a tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na polovině vykrájených tvarů ještě vykrojíme uprostřed srdíčko, nebo zase kolečko, podle chuti.
Vykrájené cukroví naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě krátce pečeme, až zrůžoví. Po upečení necháme cukroví vychladnout.
Nakonec jednotlivá kolečka slepíme marmeládou pro diabetiky a můžeme cukroví uložit do chladu alespoň na týden, aby zvláčnělo.