Hruškový koláč pro diabetiky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Hruškový koláč pro diabetiky je skvělý moučník. Pohostíte s ním návštěvu, nebo si jen prostě dopřejete ke kávě sladký moučník.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 hruškový kompot pro diabetiky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 8 tablet umělého sladidla
  • 100 g másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 240 g vařených brambor
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse si připravíme náplň. Smícháme tvaroh se čtyřmi rozdrcenými tabletami sladidla, vejcem a na malé kousky nakrájenými hruškami. Je-li náplň příliš hustá, můžeme přidat trochu šťávy z kompotu.

V jiné míse mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme rozdrcené zbylé sladidlo. Ve šlehači rozšleháme měkké máslo s nastrouhanými bramborami , přidáme směs s moukou a uhněteme hladké těsto.

Do vymazané koláčové formy rozložíme dvě třetiny těsta, na něj rozetřeme náplň a zbylé těsto rozválíme a položíme na náplň.

V předehřáté troubě koláč pečeme 35 až 50 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškový koláč pro diabetiky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový koláč pro diabetiky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový koláč pro diabetiky

Kde najít informace



×