Hruškový koláč pro diabetiky recept
Hruškový koláč pro diabetiky je skvělý moučník. Pohostíte s ním návštěvu, nebo si jen prostě dopřejete ke kávě sladký moučník.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hruškový kompot pro diabetiky
- 250 g polohrubé mouky
- 8 tablet umělého sladidla
- 100 g másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- 240 g vařených brambor
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse si připravíme náplň. Smícháme tvaroh se čtyřmi rozdrcenými tabletami sladidla, vejcem a na malé kousky nakrájenými hruškami. Je-li náplň příliš hustá, můžeme přidat trochu šťávy z kompotu.
V jiné míse mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme rozdrcené zbylé sladidlo. Ve šlehači rozšleháme měkké máslo s nastrouhanými bramborami , přidáme směs s moukou a uhněteme hladké těsto.
Do vymazané koláčové formy rozložíme dvě třetiny těsta, na něj rozetřeme náplň a zbylé těsto rozválíme a položíme na náplň.
V předehřáté troubě koláč pečeme 35 až 50 minut.