Salát z kadeřávku, čočky a ředkvičky recept
Přesto, že je tento salát velmi jednoduchý, dokonale vás zasytí díky vydatné čočce a ještě vám dodá spoustu potřebných vitamínů a minerálů z kadeřávku. V salátu chu´tově vyniká zejména česnek s ředkvičkou a sojovou omáčkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g čočky,
- 2 hrsti listů kadeřávky,
- 4 ředkvičky,
- 2 lžíce sojové omáčky,
- 2 lžíce agáve sirupu,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- 2 stroužky utřeného česneku,
- sůl na dochucení
Způsob přípravy
Propláchnutou čočku vaříme ve vodě 15 minut. Necháme v hrnci dojít pod pokličkou, dokud voda nevychladne. Potom čočku scedíme a znovu propláchneme.
Kadeřávek také propláchneme, nasekáme na hrubo. V hrnci přivedeme vodu k varu a kadeřávek jen krátce povaříme, max 2 minuty. Vyndáme a necháme okapat.
Ve větší míse promícháme kadeřávek s čočkou a přidáme nakrájenou ředkvičku. Posolíme.
Na dresink připravíme menší misku. Vložíme utřený česnek, agáve sirup, sojovou omáčku a citronovou šťávu. Promícháme a naředíme vodou, podle toho kolik budeme dresinku chtít. Před podáváním salát pokapeme dresinkem. Můžeme dozdobit nasekanými ořechy.