Bramborák se zelím recept
Bramborák se zelím je pikantnější varianta známého a napříč generacemi oblíbeného jídla. Trochu změny občas jistě neuškodí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g brambor
- 250 g bílého kysaného zelí
- 1 velké nebo 2 malá vejce
- 2 stroužky česneku
- 20 ml mléka
- polohrubá mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Zelí zbavíme nálevu, důkladně z něj všechnu tekutinu vymačkáme. Pak ho nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
V míse smícháme nejprve brambory se zelím, pak přidáme mléko, utřený česnek a rozšlehaná vejce. Všechno důkladně promícháme a podle potřeby přidáme tolik mouky, abychom dostali klasické bramborákové těsto.
Do hotové směsi přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a pomocí naběračky nebo velké lžíce tvarujeme bramboráky libovolné velikosti a zvolna je smažíme z obou stran dozlatova.Po upečení je odložíme na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.