Bílá fazolová polévka s uzeným masem recept
Bílá fazolová polévka s uzeným masem je vydatné a chutné jídlo. Můžeme recept klidně obměnit přidáním rajčat, cuket nebo koriandru.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g vařeného uzeného masa
- 2 plechovky bílých fazolí
- 1 zelená jarní cibulka
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 větší mrkev
- sůl
- zelená petrželka
- 1 zelená chilli paprička
Způsob přípravy
Bílá fazolová polévka s uzeným masem je vydatné a chutné jídlo. Můžeme recept klidně obměnit přidáním rajčat, cuket nebo koriandru. Záleží jen na nás. V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou zelenou cibulku a vařené uzené maso nakrájené na kostičky.
Pak přidáme kuřecí vývar, nadrobno nakrájenou mrkev, zcezené a propláchnuté fazole, najemno nakrájenou chilli papričku a osolíme. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme 5 až 7 minut. Polévku ozdobíme zelenou petrželkou a můžeme podávat.