Vepřová roláda recept
Vepřová roláda bude výborná s jakkoliv upravenými brambory. Třeba bramborová kaše by mohla být výtečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 750 g vepřového masa
- 5 vajec
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 vepřová klobása
- plnotučná hořčice
- 200 g anglické slaniny
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Z vepřového masa připravíme plát a naklepeme ho. Vejce klasicky usmažíme na pánvi.
Plát masa osolíme a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na hořčici rozložíme polovinu plátků anglické slaniny. Na slaninu rozložíme smažená vejce, papriky nakrájené na tenké proužky a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Navrch položíme oloupanou vepřovou klobásu.
Roládu svineme a upevníme párátky nebo ji omotáme potravinovou nití. Pak celou roládu obalíme zbylými plátky slaniny a na pekáči v předehřáté troubě ji pečeme 60 až 90 minut. Podle potřeby maso během pečení podléváme vodou.