Krémová dýňová polévka recept
Horká krémová dýňová polévka nás báječně zahřeje v sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá, rychle hotová, sytá a lehce stravitelná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g dýně Hokaido
- 30 g másla
- 1 cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- 3 lžíce smetany
- 1 l zeleninového vývaru
Způsob přípravy
Horká krémová dýňová polévka nás báječně zahřeje v sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá, rychle hotová, sytá a lehce stravitelná. V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku až změkne. Pak přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou dýni, ze které jsme vybrali semínka, zalijeme vývarem a přikryté pokličkou vaříme 25 minut. Nyní polévku odstavíme a necháme vychladnout.
Po vychladnutí polévku důkladně rozmixujeme. Znovu postavíme na plotnu, přidáme smetanu, špetku mletého pepře, zamícháme a podle chuti osolíme a necháme krátce prohřát. K polévce můžeme podávat krutony osmažené na olivovém oleji, nebo opražená dýňová semínka. Jednotlivé porce na talíři také můžeme posypat nakrájenámi zelenými bylinkami.