Brokolicová pomazánka recept
Zelenina brokolice má spoustu příznivců, ale děti mezi ně většinou nepatří. Zelené hlavičky brokolice malé strávníky často odrazují, a to je škoda, protože mají mnoho benefitů pro naše zdraví. Brokolicová pomazánka budí u dětí mnohem méně emocí než brokolice vcelku, a proto stojí za vyzkoušení. Výtečná je v kombinaci s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 středně velká brokolice
- 100 g taveného sýru
- 3 lžíce majonézy
- 1 stroužek česneku
- sůl
Způsob přípravy
Z brokolice odřízneme košťál, rozebereme ji na růžičky a ty pečlivě propláchneme studenou vodou. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme a brokolici vaříme 10 minut. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout. O něco zdravější způsob je příprava zeleniny v páře. Kdo doma nemá přístroj na parní vaření, může trochu improvizovat a dát na obyčejný hrnec cedník, do něhož naskládá růžičky brokolice.
Česnek prolisujeme do středně velké misky. Přidáme nadrobno nakrájenou nebo v mixéru rozsekanou brokolici, tavený sýr a majonézu. Ingredience mícháme tak dlouho, dokud se nepropojí.
Hotovou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo.