Dýňová omáčka na špagety recept
Dýňová omáčka na špagety je jemná a krémová. Zase něco trochu jiného než je klasika z rajčat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 dýně Hokkaido
- 1 bílá cibule
- 150 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- vývar
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Dýni očistíme, zbavíme semen a nakrájíme ji na menší plátky. Na plech vyložený pečícím papírem plátky dýně rozložíme, okořeníme špetkou soli a pepře a pokapeme olivovým olejem.
V předehřáté troubě pečeme dýni asi 30 minut. Mezitím na pánvi na oleji osmahneme cibuli a česnek, obojí nakrájené na kolečka.
Do mísy nalijeme 150 ml vývaru, přidáme pečenou dýni, osmaženou cibuli s česnekem a všechno rozmixujeme na hustou kaši. Podle potřeby okořeníme, můžeme přidat vývar, aby omáčka měla správnou hustotu.
Na pánvi po zelenině osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme ji do hotové omáčky.