Rozmarýnové brambory z trouby recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Brambory opečené v troubě nemají chybu, a když k nim přidáte snítky čerstvého rozmarýnu, budou navíc nádherně vonět. Opečené brambory se hodí jako příloha k masu, chutnají ale dobře i v kombinaci například s dušenou zeleninou. Před vložením do trouby je dobré brambory předem trochu povařit v horké vodě. Zkrátí se tím doba pečení. Tento krok však lze vynechat. Potom je ale třeba počítat s tím, že si brambory v troubě poleží o dost déle.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl


Způsob přípravy

Brambory umyjeme, pokud se jedná o rané brambory, není třeba je loupat. V ostatních případech brambory oloupeme. Hlízy rozpůlíme a nakrájíme na tenčí měsíčky. Pokud vybereme brambory menších odrůd, stačí je jen rozpůlit.

Umyté brambory vložíme do hrnce, zalijeme je vodou tak, aby byly potopené, vodu osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu a brambory vaříme 6 - 8 minut. Pak vodu scedíme a brambory rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.

K bramborám prolisujeme česnek, zakapeme je olejem, lehce je posolíme, přidáme snítky rozmarýnu, směs promícháme a rovnoměrně ji na plechu rozložíme.

Brambory pečeme v troubě předehřáté na 200°C, přibližně 20 - 30 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rozmarýnové brambory z trouby recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rozmarýnové brambory z trouby.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rozmarýnové brambory trouby .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rozmarýnové brambory z trouby

Kde najít informace



×