Rajčatový salát se zakysanou smetanou recept
Rajčatový salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, které můžeme připravit třeba k večeři. Podáváme s čerstvým chlebem, nebo celozrnnou bagetou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 rajčat
- 1 cibule
- 3 vejce
- 1 zakysaná smetana
- směs koření Podravka
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Rajčatový salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, které můžeme připravit třeba k večeři. Podáváme s čerstvým chlebem, nebo celozrnnou bagetou. Stejně tak ho můžete předložit jako předkrm před hlavním jídlem. Nakrájíme rajčata na kousky a nasypeme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vše promícháme.
Vejse uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na malé kousky a opatrně vmícháme do salátu. Můžeme dle chuti okořenit Podravkou. Hotový salát necháme uležet v ledničce alespoň hodinu a podáváme.