Rebarborovo-jahodový crumble recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Pokud milujete ovocné koláče zejména kvůli drobence, udělejte si crumble neboli krambl, záleží na vás. V červnu se rebarborovo-jahodová sezóna, ideální čas na přípravu tohoto nenáročného dezertu, pocházejícího z britských ostrovů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 stonky rebarbory
  • 1 a 1/2 hrnku jahod nakrájených na kousky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • mandlové lupínky
  • špetka soli


Způsob přípravy

Rebarboru omyjte, oloupejte, nakrájejte ji na malé kousky a vsypte ji na dno zapékací misky. Přidejte nakrájené jahody a vše promíchejte. Ideální jsou malé zapékací misky pro každou porci. Můžete to v nich potom servírovat.

V extra misce smíchejte mouku, vločky, máslo, špetku soli, třtinový cukr a pomocí rukou vytvořte drobenku.

Drobenku rozprostřete na ovoce, vše posypte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté 180 stupňů cca 45 minut. Drobenka by měla být upečena krásně dozlatova, ale pozor, ať se vám nepřipálí mandle.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rebarborovo-jahodový crumble recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rebarborovo-jahodový crumble.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rebarborovo-jahodový crumble .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rebarborovo-jahodový crumble

Kde najít informace



×