Rebarborovo-jahodový crumble recept
Pokud milujete ovocné koláče zejména kvůli drobence, udělejte si crumble neboli krambl, záleží na vás. V červnu se rebarborovo-jahodová sezóna, ideální čas na přípravu tohoto nenáročného dezertu, pocházejícího z britských ostrovů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 stonky rebarbory
- 1 a 1/2 hrnku jahod nakrájených na kousky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 3/4 hrnku hladké špaldové mouky
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- mandlové lupínky
- špetka soli
Způsob přípravy
Rebarboru omyjte, oloupejte, nakrájejte ji na malé kousky a vsypte ji na dno zapékací misky. Přidejte nakrájené jahody a vše promíchejte. Ideální jsou malé zapékací misky pro každou porci. Můžete to v nich potom servírovat.
V extra misce smíchejte mouku, vločky, máslo, špetku soli, třtinový cukr a pomocí rukou vytvořte drobenku.
Drobenku rozprostřete na ovoce, vše posypte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté 180 stupňů cca 45 minut. Drobenka by měla být upečena krásně dozlatova, ale pozor, ať se vám nepřipálí mandle.