Jarní kuře v hrnci recept
Mladá jarní zelenina nás láká k přípravě mnoha různých chutných jídel. Jarní kuře v hrnci je rychlé, snadné a velkou výhodou je, že ho připravíte v jednom hrnci.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vykostěného kuřecího stehna
- 350 g jarní zeleniny (mrkev,kedlubna,petržel..)
- 1 cibule
- 425 ml neslaného zeleninového vývaru
- 300 g malých brambor
- 2 lžíce pesta
- čerstvě mletý černý pepř
- nakrájená jarní cibulka
- 1 lžíce olivového oleje
- 140 g zelené papriky
- sůl
Způsob přípravy
Mladá jarní zelenina nás láká k přípravě mnoha různých chutných jídel. Jarní kuře v hrnci je rychlé, snadné a velkou výhodou je, že ho připravíte v jednom hrnci. Ve vysokém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku až zesklovatí. Pak přidáme vykostěné kuře nakrájené na kostky a opečeme po všech stranách. Nyní přidáme brambory, ty větší překrojíme na polovinu.
Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme mletý pepř a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 30 minut. Nyní přidáme nakrájenou jarní zeleninu, nakrájenou zelenou papriku a dusíme znovu přikryté pokličkou ještě asi 5-10 minut, až zelenina změkne. Nakonec přidáme pesto, promícháme, podle chuti osolíme a můžeme podávat.