Mražená roláda se zmrzlinou recept
Zmrzlinová roláda je chutný, lehký a osvěžující moučník. Můžeme podávat s ušlehanou šlehačkou a čerstvým sezónním ovocem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 šálků vanilkové zmrzliny
- 120 g moučkového cukru
- 5 vajec
- máslo
- polohrubá mouka
Způsob přípravy
Zmrzlinová roláda je chutný, lehký a osvěžující moučník. Můžeme podávat s ušlehanou šlehačkou a čerstvým sezónním ovocem. Nejprve ušleháme moučkový cukr se žloutky. Pak opatně přimícháme tuhý sníh z bílků. Na pečící papír vymazaný máslem a posypaný polohrubou moukou rozetřeme ušlehané těsto a pečeme asi 6-8 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Vyndáme z trouby i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí stáhneme papír a na upečený kurpus rozetřeme trochu povolenou vanilkovou zmrzlinu asi v centimetrové vrstvě a hned zarolujeme. Roládu pevně zabalíme do alobalu a dáme zmrazit do mrazícího boxu. Asi po 3 hodinách je roláda hotová, nakrájíme na plátky a podáváme.