Skordalia - bramborový dip z Řecka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Kdo o dovolené vyrazil do slunného Řecka, možná ochutnal místní tradiční bramborový dip s česnekem - Skordalii. Tento velmi snadný dip připravíte ze surovin, které určitě máte doma. Skordalia vás bude stát pár korun, ale potěšení z tohoto dipu bude velké. Nadýchaný bramborový dip okořeněný česnekem se tradičně podává s čerstvým nebo opečeným chlebem. Skordalia však výtečně chutná i jako přílohová kaše k rybám nebo masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 středně velké brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Ještě teplé brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory do jemného krému nebo je rozmixujeme ručním šlehačem. Ponorný mixér příliš nedoporučuji, brambory získají trochu jinou, ne tak žádanou konzistenci.

Do brambor prolisujeme česnek a přilijeme vymačkanou šťávu z citronu. Dip dochutíme solí, pepřem, vše promícháme a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Skordalia - bramborový dip z Řecka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu skordalia bramborový dip Řecka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Skordalia - bramborový dip z Řecka


×