Salát z červené řepy a kozího sýra recept
Salát z červené řepy a kozího sýra vás překvapí svou chutí a vylepšíte si jím jídelníček o další zdravý pokrm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 střední červené řepy
- 100 g kozího sýra
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- několik snítek rukoly
- vlašské ořechy
- sůl
- cukr
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Z červené řepy odřízneme listy, omyjeme ji a uvaříme ji i se slupkou do měkka (30 až 50 minut podle velikosti). Po uvaření řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i kozí sýr.
V misce smícháme olivový olej a jablečný ocet. Zálivku můžeme osolit, osladit a opepřit podle chuti.
Do mísy nasypeme rukolu roztrhanou nebo pokrájenou na menší kousky, přidáme řepu a sýr, přelijeme zálivkou a všechno zlehka promícháme. Nakonec přidáme jádra vlašských ořechů.
K saltu můžeme přidat jako přílohu čerstvou nebo opečenou bagetku.