Čertovské roštěnky recept
Čertovské roštěnky můžeme rychle připravit nečekané návštěvě. Jako příloha pak stačí čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 libové hovězí roštěnky
- 150 ml suchého červeného vína
- rostlinný olej
- špetka soli
- 1 cibule
- špetka chilli koření
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžíce rajčatového protlaku
Způsob přípravy
Plátky masa dobře naklepeme a nakrájíme je na krátké tenčí proužky. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a nakrájené maso na něm opečeme ze všech stran.
Před koncem opékání maso osolíme, do pánve přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a ještě chvíli společně opékáme.
Mezitím si v menší misce smícháme víno, hořčici, chilli a protlak. Touto směsí opečené maso zalijeme, krátce podusíme a čertovské roštěnky můžeme podávat.