Bezlepkové přílohové knedlíky recept
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o nic více vašeho času.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 ml bezlepkové směsi Mantler
- 200 g bezlepkové mouky Jizerka
- 20 g droždí
- 1 vejce
- 250 ml vody
- sůl
- 1 lžička cukru
Způsob přípravy
Cukr a droždí zalijeme ve větší míse vlažnou vodou a necháme v teple vzejít kvásek. Pak přidáme vejce a špetku soli. Nakonec postupně přidáváme bezlepkovou mouku.
Přidáme tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme dvě šišky a přikryté čistou utěrkou je necháme asi 20 minut kynout.
Nakonec oba knedlíky vaříme v páře přibližně 15 až 20 minut. Doprostřed zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nelepí, jsou knedlíky hotové. Opatrně je nakrájíme na plátky a můžeme podávat.