Pečené koleno Pohlreich recept
Pečené koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro gurmány.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vepřová kolena
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 2 rajčata
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- čerstvý tymián
- pivo
- olivový olej
Způsob přípravy
Na oleji krátce opečeme stroužky česneku. Koleno očistíme a prošpikujeme ho opečeným česnekem. V oleji nyní osmahneme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, na čtvrtky nakrájená rajčata a snítky tymiánu. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Do pekáče rozložíme na dno orestovanou zeleninu, na ni položíme koleno a vše lehce opepříme a osolíme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, lehce maso podlijeme pivem a pečeme ho zvolna do měkka. Podle potřeby občas znovu podlijeme.
Když je maso měkké, nakrájíme ho na porce a přelijeme výpekem. Podávat můžeme s přílohou podle své chuti, výborné jsou pečené brambory, úplně ale stačí čerstvé pečivo.