Pečené koleno Pohlreich recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Pečené koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro gurmány.
(celý recept)

Pečené koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro gurmány....

Ingredience receptu

  • 2 vepřová kolena
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 rajčata
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • čerstvý tymián
  • pivo
  • olivový olej


Způsob přípravy

Na oleji krátce opečeme stroužky česneku. Koleno očistíme a prošpikujeme ho opečeným česnekem. V oleji nyní osmahneme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, na čtvrtky nakrájená rajčata a snítky tymiánu. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.

Do pekáče rozložíme na dno orestovanou zeleninu, na ni položíme koleno a vše lehce opepříme a osolíme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, lehce maso podlijeme pivem a pečeme ho zvolna do měkka. Podle potřeby občas znovu podlijeme.

Když je maso měkké, nakrájíme ho na porce a přelijeme výpekem. Podávat můžeme s přílohou podle své chuti, výborné jsou pečené brambory, úplně ale stačí čerstvé pečivo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené koleno Pohlreich recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené koleno Pohlreich.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené koleno pohlreich .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené koleno Pohlreich


×