Bramborové preclíky recept
Do tohoto oblíbeného pečiva se dají přidat i brambory, které jejich konzistenci krásně zjemní. Preclíky se pak doslova rozplývají na jazyku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g oloupaných vařených brambor
- 100 g másla pokojové teploty
- 100 ml mléka
- 1 vejce + jedno na potření
- sůl
- mák na posyp
Způsob přípravy
Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
Přidáme mléko, mouku, změklé máslo, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
Z těsta oddělujeme podobně velké kousky, které vyválíme do tvaru válečku. Válečky postupně přeneseme na plech a stočíme do tvaru preclíku.
Preclíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme v troubě přibližně 20 minut.