Sdílet:

Bramborové preclíky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí12 porcí

Do tohoto oblíbeného pečiva se dají přidat i brambory, které jejich konzistenci krásně zjemní. Preclíky se pak doslova rozplývají na jazyku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g oloupaných vařených brambor
  • 100 g másla pokojové teploty
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce + jedno na potření
  • sůl
  • mák na posyp


Způsob přípravy

Brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle do mísy.

Přidáme mléko, mouku, změklé máslo, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.

Z těsta oddělujeme podobně velké kousky, které vyválíme do tvaru válečku. Válečky postupně přeneseme na plech a stočíme do tvaru preclíku.

Preclíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme v troubě přibližně 20 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborové preclíky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborové preclíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové preclíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové preclíky

Kde najít informace



×