Pečené kuřecí karbanátky recept
Pečené kuřecí karbanátky jsou zdravější než ty smažené, protože jsou bez tuku. Můžete k nim udělat bramborovou kaši, nebo hranolky pečené v troubě a nějaký váš oblíbený dip.
Ingredience receptu
- 150 g čedaru
- 450 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- sušený česnek
- mletý černý pepř
- kari koření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kuřecí prsa umeleme na jemno, sýr nastrouháme. Maso se sýrem a vejce smícháme v míse, přidáme sůl, pepř, česnek a kari koření a vše důkladně promícháme.
Pak, je-li třeba, přidáme kukuřičnou strouhanku, abychom dostali směs, z níž můžeme tvořit karbanátky. Mokrýma rukama tvoříme menší karbanátky a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem.
V předehřáté troubě je pak pečeme 25 až 40 minut, podle velikosti.