Hranolky pečené v troubě recept
Hranolky pečené v troubě jsou stejně křupavé a dobré jako ty klasické smažené. Zkuste je.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor typu A
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého pepře
- 1 až 2 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Nasypeme je do vroucí vody a vaříme 6 minut. Pak vodu slijeme a předvařené hranolky necháme vychladnout.
V míse smícháme olej se solí a s kořením. Přisypeme hranolky a promícháme, aby se obalily ze všech stran.
Na plech vyložený pečícím papírem hranolky rozprostřeme v jedné vrstvě a v předehřáté troubě je pečeme 20 až 40 minut, podle velikosti.