Výborný kmínový chléb recept
Máte rádi kmín? Tak vás potěší výborný kmínový chléb. Dobrý pomocník je pekárna.
Zamíchá, nakyne a upeče.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 polévkové lžíce olej – např. řepkový
- 1,5 polévkové lžíce ocet
- 30 dkg chlebová mouka – pšeničná
- 20 dkg chlebová mouka – žitná
- 3 kávové lžičky kmín – drcený
- 1 kávová lžička cukr – krupice
- 0,35 l voda
- 1 kávová lžička droždí – sušené
- 1 kávová lžička sůl
Způsob přípravy
Vybereme si vhodný program, podle své pekárny.
Do nádoby v pekárně nalijeme vodu a olej. Přidáme droždí. Nasypeme obě mouky. Osladíme, osolíme a okořeníme. Nalijeme trošičku octa. Zavřeme víko.
Zvolíme barvu výsledné chlebové kůry. Zmáčkneme tlačítko start a máme vystaráno.
Čerstvý kmínový chléb servírujeme namazaný např. tvarohovým sýrem a obložíme kolečky ředkviček nebo pažitkou.