Těstoviny s houbami recept
Těstoviny s houbami je snadno připravené jídlo v jednom hrnci. Je na každém z nás, jaké houby a jaké těstoviny použijeme,vůbec nevadí, budou-li jiné, než ty v našem receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 3 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 4 utřené stroužky česneku
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 300 g těstovin (např. Gemelli)
- 300 g směsi hub(Shiitake,Cremini,Žampiony)
- 150 g hub Cremini
- 6 lžic nesoleného másla
- 1 mangold
Způsob přípravy
Těstoviny s houbami je snadno připravené jídlo v jednom hrnci. Je na každém z nás, jaké houby a jaké těstoviny použijeme,vůbec nevadí, budou-li jiné, než ty v našem receptu. Do velkého hrnce dáme 4 lžíce nesoleného másla, rozpustíme ho a za stálého míchání necháme na střední teplotě asi 5 minut. Jakmile začne bublat a hnědnout, odstavíme hrnec z plotny. Toto máslo nalijeme do malé misky a dáme si ho stranou. Zbylé máslo dáme do hrnce, přidáme utřený česnek, všechny nakrájené houby a za stálého míchání smažíme 6 až 8 minut.
Pak přidáme vývar, nakrájený mangold, těstoviny, okořeníme solí a pepřem, a vše přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme těstoviny s houbami v hrnci asi 10 minut. Po této době by měly těstoviny absorbovat veškerou tekutinu. Hrnec odstavíme z plotny, vmícháme nastrouhaný parmezán a zlehka promícháme. Jídlo podáváme teplé a můžeme na každou porci ještě nasypat lžíci parmezánu.