Sdílet:

Hovězí pečeně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí2 porce

Hovězí pečeně s omáčkou je jedním z klasických jídel. Často se podává s dušenou rýží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 bílá cibule
  • 600 g zadního hovězího masa
  • 120 g slaniny
  • 100 g rajčat
  • 2 zelené papriky
  • 2 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g rajčatového protlaku
  • mořská sůl
  • mletá sladká paprika
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Maso očistíme, osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. V kastrole na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, pak přidáme nakrájené papriky a rajčata.

Krátce vše podusíme a přidáme utřený česnek, rajčatový protlak a špetku mleté papriky. Nakonec do hrnce vložíme prošpikované maso, podlijeme vodou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme až do změknutí masa. Občas nezapomeneme podlít vodou.

Měkké maso vyndáme z hrnce a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme podle potřeby moukou, krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem . Podle chuti ji nakonec okořeníme paprikou a osolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí pečeně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí pečeně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí pečeně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí pečeně

Kde najít informace



×