Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce ...
V chladničce vykyne za cca 10 - 12 hodin. Většinou připravuji těsto večer a hned ráno peču. Troubu nahřejeme i s plechem a teflonovou fólií na 200°C, vyjmeme ho, s pomocí druhé ruky na něj vykulíme z ošatky chléb, shora žiletkou nařízneme, můžeme potřít, nebo rozprašovačem postříkat vodou.
Podobné recepty jako Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce ...
Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce fotografie 8 ...
Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce - fotografie 8 - TopRecepty.cz. Fotografie k receptu Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce. Fotografie k receptu Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce.
Podobné recepty jako Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce fotografie 8 ...
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha
Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč
Domácí chléb pšenično žitný recept
Necháme v misce kynout 80 minut na teplejším místě. Na plech si připravíme pečící papír. Před koncem kynutí předehřejeme troubu na 250°C. Vložíme pekáč se dvěma bochníky, které jsme potřeli vodou a posypali kmínem, sezamem, lněným semínkem nebo slunečnicovým semínkem (záleží na vás). Troubu postříká
Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný
Pšenično-žitný chléb („prvňáček”) recept
Postup přípravy. Večer si do mísy dáme 50 g žitného kvásku, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Ráno, po 12 hodinách, by mělo být kváskové těsto nadýchané plné bublinek. Odebereme si trochu kvásku do skleničky a uložíme do ledničk
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb („prvňáček”)
Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb recept
Postup přípravy. Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do tepla vykynout. Rozehřejeme troubu na 250 st. a nahřejeme v ní zapékací mísu i s víkem.
Podobné recepty jako Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb
Světlý pšenično-žitný chléb (list) recept
100 g pšeničné chlebové mouky 150 g vody - umícháme a v teple necháme 10-12 hodiny kynout Dále: 170 g vody 350 g pšeničné chlebové mouky 2 rovné lžičky soli 1-2 lžičky drceného kmínu Kuchařky Ivy Trhoňové právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o
Podobné recepty jako Světlý pšenično-žitný chléb (list)
Domácí pšenično žitný chléb recept
1 sáček sušeného droždí 1 lžička cukru Těsto: 300 g pšeničné hladké mouky 200 g žitné mouky 3 lžičky soli 2 lžičky drceného kmínu 300 ml vlažné vody 1 lžíce octa Na potření: 1 vejce 2 g kmínu Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hod
Podobné recepty jako Domácí pšenično žitný chléb
Pšenično-žitný semínkový chléb recept
Postup přípravy. Z trochy vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, oříšky, semínka a vše promícháme. Až vzejde kvásek, přidáme ho do mouky, přilijeme vodu, olej a ocet a vše důkladně promícháme.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný semínkový chléb
Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...
80 g strouhaných vařených brambor. 70 g pšeničné celozrnné jemné. 70 g žitné celozrnné jemné. 100 g žitné chlebové mouky. 170 g pšeničné chlebové mouky. 200 g hladké mouky. lžíce octa. 2 lžíce oleje. lžička cukru.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou ...
Dědův pšenično-žitný chléb recept
400 ml vody. 2 lžíce oleje. 1 lžíce octa. 2 kávové lžičky soli. 400 g pšeničné chlebové mouky. 200 g žitné chlebové mouky. do jednoho rohu 2 lžičky kmínu. do druhého rohu 1 kávová lžička cukru. doprostřed 1 kávová lžička sušeného droždí.
Podobné recepty jako Dědův pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chleba z mísy recept
Během doby kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat, bude mít lepší strukturu střídy. Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, který usadíme do sádlem vymazané smaltované mísy a znovu necháme téměř zcela nakynout (dokyne během prvních minut pečení v troubě). Povrch chleba potřeme vodou, i s mísou vsadíme
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba z mísy
Pšenično žitný chléb recept
Přečtěte si. Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu! Zdravější brownies se obejdou bez pšeničné mouky, přidaného cukru i másla. Nikdo nepozná, že jsou z avokáda. 7 oblíbených jídel s jogurtem.
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb
Pšenično-žitný chléb s jogurtem ve tvaru věnce recept ...
Suroviny 450 hladké pšeničné mouky 150 g hladké žitné celozrnné mouky (Pernerka) 2 kávové lžičky soli (12 g) 1-2 lžičky drceného kmínu 1/2 lžičky krupicového cukru 275 g (ml) vlažné vody - dle potřeby 100 g hustého selského jogurtu 16 g čerstvého droždí celý kmín na povrch trochu hladké mouky na vál
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s jogurtem ve tvaru věnce ...
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb autor: J.Tereza 5.0 hodnotilo: 1 doba přípravy: neuvedeno obtížnost: snadné Nahrát fotku Suroviny počet porcí: neuvedeno 3 dl voda 2 lžíce rostlinný olej 1 lžíce syrovátka sušená 1 lžička sůl 0,50 lžička pepř mletý 2 lžička kmín 1 lžíce semínka 300 g hladká mouka 100 g pohanková
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb
Grilovací pšenično-žitný chléb s otrubami recept ...
Během kynutí ho 1-2x promísíme. Vykynuté těsto vyndáme z mísy na pomoučený vál, lehce ho propracujeme, sformujeme bochník a vložíme ho do pomoučené ošatky kynout. Přibližně po hodině je bochník v ošatce vykynutý.
Podobné recepty jako Grilovací pšenično-žitný chléb s otrubami ...
Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky recept ...
Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem Recept ještě nebyl hodnocen 4,4 Merylas 210 min Pšenično - žitný chléb Recept ještě nebyl hodnocen 4,1 pelda Načíst další Přečtěte si Adventní kalendáře udělají radost i dospělým: Každého potěší něco jiného Hodnocení 59x Pečeme s Ivou: Ženský rozmar je snadný k
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky ...
Obyčejný žitno-pšeničný chléb recept
350 ml vody. 2 lžíce oleje. 2 lžíce octa. 1 lžička soli. 1 lžička cukru. 150 g hladké mouky. 400 g žitné chlebové mouky. 2 lžičky drceného kmínu. 1,5 lžičky sušeného droždí.
Podobné recepty jako Obyčejný žitno-pšeničný chléb
Pšenično žitný chléb se sušenými houbami recept ...
Suroviny. 380 g hladké mouky. 120 g žitné mouky. 300 ml vody. 2-3 lžíce rozdrcených sušených hub. 1 střední syrový brambor nastrouhaný najemno. 1 vejce. 1 stroužek česneku. 2 lžíce oleje.
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb se sušenými houbami ...
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Nakynutý chleba dejte do předehřáté trouby. Pod formu s chlebem dejte pekáček, do kterého nalijte 200 ml vlažné vody. Po dvaceti minutách pekáček s vodou z trouby vyndejte, teplotu snižte na 190 °C a nechte troubu odvětrat. Poté opět zavřete a pečte ještě dalších 20 minut. Chléb nechte vychladnout n
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Obyčejný opékaný toast recept
Postup přípravy. Vezmeme 2 plátky toastového chlebu a na jeden plátek dáme dva kousky anglické slaniny tak, aby zaplnily celý plátek toastového chleba. Pak vezmeme druhý plátek toastového chleba a zaplníme ho libovolným salámem či nějakou zeleninkou.
Podobné recepty jako Obyčejný opékaný toast
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Všechny další suroviny smícháme, přidáme kvásek a uhněteme těsto, které necháme 3 hodiny kynout v ošatce v teple. Rozpálíme troubu na 220 stupňů a v ní i pekáček s poklicí. Do rozpáleného pekáčku vložíme bochníček a pečeme 10 -15 minut s pokličkou (na 220 stupňů) a pak ještě dopékáme dozlatova (na 2
Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...
Obyčejný špaldový chléb s kváskem recept
Postup přípravy. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které pak necháme (v míse pod utěrkou) asi hodinu kynout.
Podobné recepty jako Obyčejný špaldový chléb s kváskem
Pšenično žitný kváskový chléb recept
Do trouby dáme plech s pečícím papírem a zahřejeme na 220°C. Chléb z ošatky opatrně vyklopíme na rozehřátý plech, nařízneme, trochu postříkáme vodou a dáme péct. Po 10 minutách snížíme teplotu na 200° a dopékáme přibližně 40 minut. Během pečení ještě dvakrát postříkáme vodou. Po upečení necháme chlé
Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb
Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem recept
1 lžíce octa. 300 g hladké mouky. 100 g žitné chlebové mouky. 50 g pšeničné celozrnné mouky. 50 g žitné celozrnné mouky. 2 lžičky soli. 1 lžička drceného kmínu. zhruba 1-2 lžíce lněného semínka. 1 menší zarovnaná lžička krupicového cukru.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem
Obyčejný jablkový závin recept
Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce Suroviny: mouka hladká , máslo , jogurt bílý , jablko , cukr vanilkový , skořice mletá , rozinky , rum , ořechy mleté , vejce , cukr moučkový
Podobné recepty jako Obyčejný jablkový závin
Pšenično-žitný chléb s bramborem pečený v remosce ...
Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem Suroviny: mouka hladká , mouka žitná chlebová , mouka celozrnná žitná , sůl , droždí sušené , cukr krupice , kmín celý , kmín drcený , brambory , ocet , voda
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb s bramborem pečený v remosce ...
Obyčejný těstovinový salat recept
Postup přípravy. Těstoviny si uvaříme, propláchneme ve studené vodě, všechno si nakrájíme na kostičky, přidáme tuňáka, kukuřici, pak těstoviny, vše smícháme a přidáváme tatarku podle chuti, sůl, pepř a dáme chladit do ledničky. Uvařeno. Přidat do oblíbených (12x)
Podobné recepty jako Obyčejný těstovinový salat
Žitno-pšeničný chléb II. recept
Pšenično-žitný chléb Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 tejaja Žitný chléb podle Paula Hollywooda Recept ještě nebyl hodnocen 4,2 Lucasinka 480 min Obyčejný žitno-pšeničný chléb Recept ještě nebyl hodnocen 4,1 pelda Načíst další Přečtěte si ...
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Obyčejný kváskový chléb recept
380 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml vody. 120 g žitné chlebové mouky. 120 g hladké mouky. 120 g polohrubé mouky. 120 g hrubé mouky. 2 lžíce oleje. 2 lžičky soli. 2 lžičky kmínu.
Podobné recepty jako Obyčejný kváskový chléb
Domácí pšenično-žitný chléb se semínky recept
Kdo má může dát chleba nejdříve ještě kynout do ošatky.Po kynutí můžeme chléb posypat semínky i na povrchu. Chléb je dobré propíchat na povrchu nebo lehce prokrojit aby nepraskal. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 45 minut. Do trouby jsem dala kastrůlek s vodou aby bylo v troubě vlhko. Chléb po
Podobné recepty jako Domácí pšenično-žitný chléb se semínky
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Chleba v domácí pekárně zvládne upéct téměř každý. Pustíme program s délkou programu 2 hodiny a 30 minut. (Záleží na pekárně). Po upečení chleba vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce. Propadlý chleba z domácí pekárny. Jak tomu předejít? Uvařeno (3x) Přidat do oblíbených (66x) Přidat poznámku.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb pšenično-žitný recept
Celozrnný chléb pšenično-žitný Hodnocení receptu je 4,6 (6×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. cathleen 0 názorů 27. 12. 2017 13:10 cathleen +1 další fotka +1 další fotka Přidat fotku Suroviny 360 g 360 g vody 160 g 160 g celozrnné mouky žitné jemné 340 g 340 g celozrnné pšeničné mouky Spec
Podobné recepty jako Celozrnný chléb pšenično-žitný
Obyčejný slaný závin recept
Rozprostřeme je po ploše listového těsta a přidáme sem tam malé kousky másla. Zavineme a potřeme vajíčkem. Dáme péct zhruba na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C. + Rajče rozkrojíme napůl. První půlkou těsto potřeme. Druhou následně přidáme stejně jako šunku a sýr.
Podobné recepty jako Obyčejný slaný závin
Celozrnný kefírový chleba s dýní recept
Postup přípravy. Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím). Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně :-)
Podobné recepty jako Celozrnný kefírový chleba s dýní