Sdílet:

Buřtguláš recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Buřtguláš je jednoduché jídlo, kterým si občas všichni zpestřujeme jídelníček. Je rychlé, syté a když použijeme kvalitní uzeninu, pochutnáme si.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 400 g uzeniny (buřty, párky atp.)
  • mletá sladká paprika
  • mletý černý pepř
  • bobkový list
  • sůl
  • hladká mouka
  • olivový olej


Způsob přípravy

V hrnci na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky nakrájenou uzeninu a ještě ji krátce orestujeme. Zasypeme paprikou, okořeníme pepřem a osolíme. Zároveň přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, jeden bobkový list, vše zalijeme vodou a vaříme asi čtvrt hodiny, až brambory změknou.

Lžíci mouky rozmícháme v trošce studené vody a přidáme do hrnce. Promícháme a už jen krátce povaříme, odstraníme bobkový list, a podle potřeby ještě osolíme nebo okořeníme.

Příloha není nutná, ale můžeme buřtguláš podávat s čerstvým pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Buřtguláš recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Buřtguláš.
Hledat podobné recepty na internetu jako Buřtguláš

Kde najít informace



×