Buřtguláš recept
Buřtguláš je jednoduché jídlo, kterým si občas všichni zpestřujeme jídelníček. Je rychlé, syté a když použijeme kvalitní uzeninu, pochutnáme si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 400 g uzeniny (buřty, párky atp.)
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- bobkový list
- sůl
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky nakrájenou uzeninu a ještě ji krátce orestujeme. Zasypeme paprikou, okořeníme pepřem a osolíme. Zároveň přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, jeden bobkový list, vše zalijeme vodou a vaříme asi čtvrt hodiny, až brambory změknou.
Lžíci mouky rozmícháme v trošce studené vody a přidáme do hrnce. Promícháme a už jen krátce povaříme, odstraníme bobkový list, a podle potřeby ještě osolíme nebo okořeníme.
Příloha není nutná, ale můžeme buřtguláš podávat s čerstvým pečivem.