Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědův pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 10. 2009 20:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 775 kJ / 2 336 kcal
Bílkoviny64,00 g
Tuky32,80 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy432,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla na obalu mouky a jelikož byl super, dávám ho sem také, sice nevím, jestli už tady takový není, něco jsem prohledala a nenašla...tak snad ne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

27. 12. 2013 13:58

Katka: obecně platí - 1 lžička sušeného = čtvrka kostky čerstvého, čili asi tak 11 g. Ale nevím, jestli u tohoto receptu to bude stačit. Asi bych dala 20 g, ale počkej ještě snad se ozve lepší znalec.
Jo a ještě na většině sáčků se sušeným droždí bývá uvedeno, jakému množství čerstvého droždí odpovídá, ale sáček jsi už asi vyhodila, že?

Katka

27. 12. 2013 08:24

spagetka,Jana: děkuji moc, taky si myslím, že to bylo tím sušeným droždím. Kolik ale mám dát toho čerstvého, když sušeného je jedna kávová lžička?

Jana

26. 12. 2013 22:32

Katka: Jednoznačně to zavinilo droždí,přestala jsem ho už používat. Lepší je čerstvé.

spagetka spagetka

26. 12. 2013 21:26

Katka:pokud nevykynul a dělala jste dle receptu ze sušeného droždí, chyba bude nejspíš v prošlém, nefunkčním droždí.Já osobně nerada používám sušené droždí, ale vždy to chce hlídat dobu použitelnosti.U čerstvého se dá lépe poznat, že vykyne nejen podle záručky, ale i podle vzhledu, barvy, vůně.

Katka

26. 12. 2013 21:20

jak je možné, že mi chlebík nevykynul? ;-(

zlatovlaska

23. 9. 2013 13:37

Moc dobrý chlebík:yes:. Určitě ho budu dělat velmi často ;-)

Renča

1. 5. 2012 04:11

Fantazia:-pTenhle chlebík jsem už dělala 2 kráta pokaždé se povedl. Přidala jsem do těsta různé druhy semínek( po 2 lžičkách sezam, lněné semínko, tykev, slunečnice) - famozní mňamka

Lenika

14. 1. 2012 12:43

Hmm, parádní chlebík.;-) Moc chutnal.:-p Přidávám fotku a určitě letí další bodík.:-D

jirholu jirholu

18. 9. 2011 20:21

Chleba jsem dnes pekla a je opravdu moc dobrý :-p +6.bodík :yes:

LucreciaBo

17. 1. 2011 22:28

Chlebik je vazne super. Diky... :-K

pipicek

11. 6. 2010 13:18

Jdu ho taky vyzkoušet:-p:yes:

JanaPithartova

1. 2. 2010 09:56

pekárnu mám třetí den,a zatím se moc nezastavila.CHlebík jsem vyzkoušela včera,a povedl se,moc nám chutnal

hafikov hafikov

29. 12. 2009 22:32

Dnes mám upečeno,ale ukládám a zkusím:yes:dávám bodík

Jitka

29. 12. 2009 21:27

Dnes jsme vyzkoušeli a opravdu výborný a velice chutný...dávám bodík :-):yes:

Aneta

12. 10. 2009 19:28

Tak jsem chleba vyzkoušela a povedl se mi a byl tak chutný,že už jiný asi péct nebudu:-)),dávám bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pšenično žitný chléb žitný chléb pšenično žitný chléb recept pšenično-žitný chléb pšenično žitný chléb z pekárny domácí chléb z sušeným droždí žitný chléb z droždí zitny chleb recept pšenično žitný chleba pšeničnožitný chléb pšenično žitný chléb z domácí pekárny recept na žitný chléb recept žitný chléb žitný chleba z droždí pšenično žitný chléb domácí pekárna domácí žitný chléb zitny chleb z domaci pekarny domácí pšenično-žitný chléb žitný chleba z domácí pekárny chléb pšenično žitný

Suroviny: voda, olej, ocet, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, kmín celý, cukr, droždí sušené

TopRecepty.cz

Dědův pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voNX