Sdílet:

Vanilkový cukr recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí10 porcí

Cukr ovoněný vanilkovým luskem a semínky se používá k přípravě pudinků, zmrzlin, moučníků a dalších dezertů. Koření vanilka je plodem Vanilkovníku plocholistého, který je původně z Mexika. Vanilkovník se dnes nejvíce pěstuje na Madagaskaru, a protože se jedná o disciplínu hodně obtížnou, patří vanilka k nejluxusnějším druhům koření vůbec. Není proto divu, že se cena malého sáčku vanilkového cukru pohybuje okolo deseti korun a výše. Kdo chce trochu ušetřit a užít si výrazné aroma cukru s vanilkou, ten si může vanilkový cukr vyrobit doma.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vanilkový lusk
  • 150 g krupicového nebo třtinového cukru


    Způsob přípravy

    K výrobě vanilkového cukru budete navíc potřebovat uzavíratelnou sklenici a mixér.

    Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme z něj semínka a lusk nakrájíme na několik kousků.

    Do sklenice nasypeme cukr, přidáme semínka i kousky lusku, sklenici uzavřeme a pořádně protřepeme. Takto ji necháme pár dní stát, přičemž ji můžeme průběžně protřepávat.

    Asi po třech dnech obsah sklenice nasypeme do mixéru a najemno ho rozsekáme. Vanilkový cukr poté vrátíme do sklenice a skladujeme na suchém místě.

    Kdo chce, může do sklenice postupně dosypávat další cukr a přidávat lusky vanilky. Vytvoříte si tak „bezednou“ zásobu voňavého vanilkového cukru.


    Přidat komentář

    Pro přidání komentáře k Vanilkový cukr recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


    Jméno a příjmení:

    Váš komentář:

    Další recepty na Vanilkový cukr.
    Nebo hledejte podobné podle části názvu vanilkový cukr .
    Hledat podobné recepty na internetu jako Vanilkový cukr


    ×