Zapečený fenykl, pórek a brambory recept
Pokud jste ještě nevyzkoušeli tento u nás spíše méně užívaný druh zeleniny, bude pro vás tento recept nejlepším způsobem jak se s chutí fenyklu seznámit. Pečený fenykl v kombinaci s pórkem, bramborami a sýrem feta může sloužit jako příloha k masům, nebo klidně jako samostatná večeře. Recept můžete klidně ozvláštnit jiným typem sýra, nebo žampióny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks fenyklu,
- 500 g brambor,
- 2 středně velké cibule,
- 1 ks pórku,
- 4 lžíce olivového oleje,
- 100 g sýru feta,
- 1 lžíce provensálského koření,
- sůl, pepř, kmín.
Způsob přípravy
Zapneme troubu a předehřejeme ji na 180°C. Brambory uvaříme ve šlupce do měkka´. Necháme vychladnout a potom je oloupeme.
Fenykl omyjeme, cibule oloupeme a obojí nakrájíme na středně velké kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme cibuli s fenyklem. Zhruba po 5 minutách přidáme nakrájený pórek a krátce ještě restujeme.
Nakrájíme sýr feta na menší kousky. Připravíme si zapékací mísu, ve které smícháme cibuli, fenykl, brambory, pórek, sýr a 2 lžíce oleje. Posypeme bylinkami a ostatním kořením, důkladně promícháme a dáme zapéct do trouby na 25 minut.