Zapečený fenykl, pórek a brambory recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Pokud jste ještě nevyzkoušeli tento u nás spíše méně užívaný druh zeleniny, bude pro vás tento recept nejlepším způsobem jak se s chutí fenyklu seznámit. Pečený fenykl v kombinaci s pórkem, bramborami a sýrem feta může sloužit jako příloha k masům, nebo klidně jako samostatná večeře. Recept můžete klidně ozvláštnit jiným typem sýra, nebo žampióny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 ks fenyklu,
  • 500 g brambor,
  • 2 středně velké cibule,
  • 1 ks pórku,
  • 4 lžíce olivového oleje,
  • 100 g sýru feta,
  • 1 lžíce provensálského koření,
  • sůl, pepř, kmín.


Způsob přípravy

Zapneme troubu a předehřejeme ji na 180°C. Brambory uvaříme ve šlupce do měkka´. Necháme vychladnout a potom je oloupeme.

Fenykl omyjeme, cibule oloupeme a obojí nakrájíme na středně velké kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme cibuli s fenyklem. Zhruba po 5 minutách přidáme nakrájený pórek a krátce ještě restujeme.

Nakrájíme sýr feta na menší kousky. Připravíme si zapékací mísu, ve které smícháme cibuli, fenykl, brambory, pórek, sýr a 2 lžíce oleje. Posypeme bylinkami a ostatním kořením, důkladně promícháme a dáme zapéct do trouby na 25 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený fenykl, pórek a brambory recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený fenykl, pórek brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený fenykl, pórek a brambory

Kde najít informace



×