Dýňová polévka recept
Dýňovou polévku je možné jíst jak tepla tak i za studena.
(celý recept)
Ingredience receptu
- dýně Hokaido
- brambory
- masox
- sůl
- mrkev
- jemná krupička
- rohlíky
- bazalka – obyčejná, thajská
- čerstvé máslo
- pařený sýr s kořením
- černý pepř - mletý
- sladká smetana
Způsob přípravy
Dýni si rozkrájíme na menší kusy. Zbavíme ji kůry a vykrojíme střed se semeny a měkkou hmotou. Zbytek pokrájíme na kostky a dáme do hrnce.
Mrkev a brambory oloupeme, rozkrájíme a přidáme k dýni. Přilijeme vodu. Vhodíme bujón a uvedeme do varu. Opepříme.
Až bude zelenina měkká, rozmixujeme ji ručním ponorným mixérem. Zahustíme jemnou krupičkou a povaříme. Ochutnáme, dokořeníme.
Na pánvičce si na troše másla osmahneme kolečka rohlíků. Na prkénku nakrájíme na malé kusy pařený sýr. Hotovou polévku nandáme, vložíme lístečky bazalky, přidáme kousky sýra a zakápneme sladkou smetánkou. Dobrou chuť.