Rychlý bramborový guláš recept
Rychlý bramborový guláš podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem. Místo slaniny můžeme použít třeba jinou kvalitní uzeninu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 brambor
- 200 g libové anglické slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 žlutá cibule
- 1,5 l vody
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- sůl
- sušená majoránka
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme nakrájenou anglickou slaninu, přidáme špetku pepře a papriky. Vše promícháme a zalijeme vodou.
Vodu přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory a osolíme. Vaříme dokud brambory nezměknou. Pak vlijeme v trošce vody rozmíchanou mouku a povaříme ještě 4 minuty. Před koncem přidáme špetku majoránky a dochutíme podle potřeby paprikou, solí či pepřem.