Špekáčkový salát recept
Nálev: Metličkou rozšleháme suroviny na nálev, přidáme nakrájenou cibuli, okurky a oloupané, nakrájené špekáčky. Zamícháme a přidáme majonézu....
Podobné recepty jako Špekáčkový salát
Kuřecí salát recept
Kuřátko bohatě okořeníme, posolíme a upečeme do zlatova v troubě. Po vychladnutí obereme z kostí a pokrájíme maso na malé kousky. Do mísy k masu...
Podobné recepty jako Kuřecí salát
Dršťková polévka
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může nahradit večeři.
Podobné recepty jako Dršťková polévka
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkroje
Podobné recepty jako Koprová omáčka s hovězím masem
Salát z jemných párků
Na salát používáme jemné párky ve střívku, které se nemusí loupat. Pokrájíme je na kolečka a dáme do větší mísy. Přidáme najemno pokrájenou cibuli a na malé kostičky pokrájené okurky (nestrouhat!) a opepříme.
Podobné recepty jako Salát z jemných párků
Výborný kuřecí salát recept
Postup přípravy. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo kostky, záleží, jak kdo má rád. Maso osolíme, můžeme i přikořenit podle chuti každého, poté necháme chvilku odležet.
Podobné recepty jako Výborný kuřecí salát
Kuřecí salát se zeleninou a česnekovým dresinkem recept ...
Recept na výborný kuřecí salát, který je vhodný jako svačina nebo jako lehká večeře. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kuřecí salát se zeleninou a česnekovým dresinkem ...
Pomazánka z uzené makrely
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými vejci.
Podobné recepty jako Pomazánka z uzené makrely
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Způsob přípravy. Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého vepřového masa je pochoutka, kterou si zamiluje celá rodina. Jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo rýže.
Podobné recepty jako Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kopřivovo bršlicový nákyp
Způsob přípravy. Nejprvě si kopřivy propláchneme a poté spaříme ve vroucí vodě a okamžitě prudce zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a poté i s bršlicí nasekáme nahrubo.
Podobné recepty jako Kopřivovo bršlicový nákyp
Tradiční bramborák recept
Postup přípravy. Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek.
Podobné recepty jako Tradiční bramborák
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Způsob přípravy. Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně nebo večeře.
Podobné recepty jako Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Špičková domácí paštika recept
Tuto paštiku vyzkouším,já dělám 2,5kg laloku nakrájím na kostky,přidám asi 5nakrájených cibulí,osolím,opepřím a upeču.Na upecené maso naliji 0,5kg umletých jater a nechám do druhého dne v chladu.Druhý den umelu spolu se 6vejci,dokořením,naplním do sklenic a nejméně hodinu zavářím.
Podobné recepty jako Špičková domácí paštika
Domácí klobásy recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Sůl s cukrem promícháme, maso nasolíme po vrstvách, dobře utlačíme v nádobě a přikryjeme alobalem.
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Dušené ledvinky
Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, okapané ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě.
Podobné recepty jako Dušené ledvinky
Rychlá kuřecí čína recept
Postup přípravy. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku na kostičky, pórek na půlkolečka, cibuli na proužky a z hrášku slijeme nálev.
Podobné recepty jako Rychlá kuřecí čína
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Pstruh na másle recept
Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.
Podobné recepty jako Pstruh na másle
Pečené nožičky
Nožky osolíme, potřeme česnekem a okmínujeme. V pekáči podlijeme vodou - můžeme i trochou piva, přiklopíme víkem, pomalu pečeme - asi 2 hodiny.
Podobné recepty jako Pečené nožičky